call us : +30 23740 51631, 2
email us : reservations@hotel-dionysos.gr

Κορυφαία Μουσεία για επίσκεψη στη Χαλκιδική

Top Museums to Visit in Halkidiki

Η Ελλάδα έχει μια μακρά ιστορία που δεν μπορεί να καλύψει μόνο ένα μουσείο. Έτσι, αν θέλετε να εξερευνήσετε την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, ρίξτε μια ματιά στα κορυφαία μουσεία της Χαλκιδικής.

Η φυσική ομορφιά της Χαλκιδικής είναι από μόνη της ένα μοναδικό αξιοθέατο, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείτε και να ζήσετε. Γενικά, η Ελλάδα έχει πλούσια ιστορία και ποικιλόμορφο πολιτισμό. Ομοίως, λοιπόν, η Χαλκιδική έχει πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο που έχει οδηγήσει στη δημιουργία αρκετών μουσείων.

Η Χαλκιδική έχει αρκετές τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείτε, καθώς και μουσεία που σας δίνουν μια γεύση από τα παλιά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Ας δούμε τα καλύτερα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε στη Χαλκιδική.

Ανθρωπολογικό Μουσείο, Πετράλωνα

Το Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το προϊστορικό σπήλαιο Πετραλώνων. Φιλοξενεί μια αναπαράσταση του σπηλαίου και φιλοξενεί αντικείμενα που βρίσκονται μέσα, όπως εργαλεία, απολιθώματα, ίχνη φωτιάς και άλλα.

Ιστορικό Μουσείο Αρναίας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας στεγάζεται σε ένα διώροφο παραδοσιακό αρχοντικό που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Το αρχοντικό ανακαινίστηκε πρόσφατα και το μουσείο ιδρύθηκε το 1999.

Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου

Το Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου στεγάζεται στην παραδοσιακή οικία Αλευρά. Φιλοξενεί εργαλεία για παραδοσιακές δουλειές όπως ξυλουργός, αρτοποιός, ψαράς, πέταλο, βοσκός και άλλες. Το καλοκαίρι διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου

Ακριβώς δίπλα στον αρχαίο χώρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές. Υπάρχει επίσης μια αίθουσα αφιερωμένη στη διαδικασία αποκατάστασης και ζωής στην Αρχαία Όλυνθο.

Χριστιανική Συλλογή

Στεγάζεται σε ένα μικρό πέτρινο κτήριο κοντά στο λιμάνι και στον Πύργο της Ουρανούπολης, η Χριστιανική Συλλογή διαθέτει εικόνες από τους πρώτους έως τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους, τοιχογραφίες από εκκλησίες και διάφορα εκκλησιαστικά αγγεία.

Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου

Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου στεγάζεται σε ένα κομψό αρχοντικό στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει παλιά έπιπλα, γεωργικά εργαλεία, κοσμήματα, παραδοσιακές φορεσιές, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα. Όλα τα εκθέματα ήταν δωρεά των κατοίκων του Πολυγύρου.

You might be interested in …

Κάντε Κράτηση Απευθείας σ’ εμάς